Witloofsoep met Maredsous



Was steeds je groenten.
Snijd de groenten fijn.
Bij de witloof verwijder het bittere harde deel.
Fruit (stoof) de porei, knolselder even in de boter.
Voeg de aardappelen en witloof toe.
Laat 15-20 minuten koken, ongeveer 1 liter water, daar starten we mee.
Water kan je steeds toevoegen, nooit minderen !
Mix de soep, indien nodig breng op smaak met peper en zout.
Voeg de roomkaas, hier nam ik 2 soeplepels, en room toe, dit naar smaak.

Recept İdenhutsepot.

Ingredienten:

1 eetlepel boter
1 blokje vleesbouillon en/of groenten bouillion
3 middelgrote aardappelen
1 eetlepel boter
1 kg witloof
100 gr knolselder
1 steel porei, ongeveer 150 gr
1 doosje room, of een klein doosje roomkaas
2 soeplepels roomkaas Maredsous

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be