Witloof creme soep



Was steeds je groenten.
Snij de witloof, kook 10 minuten voor indien gewenst, dan is de witloofsoep minder bitter.
Stoof de uitjes en courgette in een beetje boter, voeg er 1 liter water bij.
Achteraf kan je nog wat water toevoegen indien nodig.
Voeg er het bouillonblokje bij, naar smaak.
Voeg ook het witloof toe.
Laat 20 minuten zachtjes koken.
Mix de soep en voeg de room toe.
Kruiden naar smaak.
Bestooi eventueel met peterselie.

Recept İdenhutsepot.

Ingredienten:

1 kg witloof
2 middelgrote uitjes, kan vervangen worden door een preiwit
2 steeltjes witte voetselder
1 geschilde courgette
2 eetlepels room
2 eetlepels gehakte peterselie
1 blokje kippebouillon/vleesbouillion
eventueel wat room of melk
peper, nootmuskaat, zout en kruidentuiltje, kruiden doe je naar smaak dit is alleen een sugestie

Witloof creme soep

1 kg witloof, mag ook meer zijn naar keuze
3 middelgrootte aardappelen
1 blokje kippebouillon/vleesbouillion
eventueel wat room of melk
3 stronkjs witloof voor afwerking

Deze 3 stronkjes witloof heel fijn snijden en even aanstoven in wat boter
Als je witloof soep gemixt is, voeg er de fijn gesneden witloof aantoe.
Bereiding zoals bovenstaand recept.

Recept İdenhutsepot.

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be