Poreisoep



Was steeds je groenten.
Snij het witte deel van de porei in kleine ringen.
Aanstoven in een beperkte hoeveelheid vetstof, gedurende 10 minuten.
De donkere delen van de porei en de aardappelen/courgette aanstoven.
Voeg er water aantoe, let op niet te veel, je kan steeds toevoegen.
Laat ongeveer 20 minuten koken.
Kruiden naar smaak.
Mix de soep fijn met een staafmixer.
Voeg nu de gestoofde porei ringen toe.
Je kan de porei smaak steeds verzachten door wat melk of room toe te voegen.

Recept İdenhutsepot.

Ingredienten:

4 porei stengels
2-3 middelgrote aardappelen, of 1 courgette als bindmiddel
klontje boter, gebruik van spekvet kan ook
2 bouillion blokjes, je hebt de keuze uit vlees, kip en kruiden blokjes, zout, peper

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be