Porei roomsoep



Was steeds je groenten.
Snij het witte deel van de porei in kleine ringen.
Aanstoven in een beperkte hoeveelheid vetstof, gedurende 10 minuten.
Dit voegen we bij de soep als ze klaar is.
De donkere delen van de porei, witte voetselder en de aardappelen / courgette aanstoven.
Voeg er water aantoe, let op niet te veel, je kan steeds toevoegen.
Laat ongeveer 20 minuten koken.
Kruiden naar smaak.
Voeg nu de roomkaas toe.
Mix de soep fijn met een staafmixer, zo fijn mogelijk.
Voeg er nu de gestoofde porei ringen aan toe.
Je kan de porei smaak steeds verzachten door wat melk of room toe te voegen.

Recept İdenhutsepot.

Ingredienten:

4 porei stengels
2 steeltjes witte voetselder
2-3 middelgrote aardappelen, of 1 courgette als bindmiddel
klontje boter, gebruik van spekvet kan ook
2 bouillion blokjes, je hebt de keuze uit vlees, kip en kruiden blokjes, zout, peper

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be