Pompoensoep met porei en selder



Schil de pompoen (butternut), ontdoe van de pitten indien nodig.
Schil de wortelen, ui, aardappel.
Snijd de groenten in grove stukken.
Verwarm de boter, fruit de ui en wortelen 5 min.
Voeg er de aardappel en pompoen aantoe.
Voeg de blokjes kippenbouillon toe.
Voeg een 1 liter water toe.
Is de soep na het mixen te dik, water toevoegen.
Laat 20 minuten op een zacht vuur koken.
Ondertussen de porei en selder fijn snijden.
Stoof deze appart met een klontje boter en wat vloeistof.
Mix de soep, je hebt nu een mooi romige pompoensoep
Voeg de porei en selder toe.

Recept İdenhutsepot Irene.

Ingredienten:

1 middelgrote pompoen of een halve butternut
1 middelgrootte ui
2 middelgrote wortelen
2 middelgrote aardappel of courgette
1 porei steel
2 stelen witte selder
1 eetlepel vetstof (becel)
2 blokje kippenbouillon

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be