Pompoensoep



Schil de pompoen, ontdoe van de pitten.
Schil de wortelen, uiŽn, aardappel.
Snijd de groenten in grove stukken.
Verwarm de boter, fruit de ui en wortelen 5 min.
Voeg er de aardappel en pompoen aantoe.
Voeg een blokje vleesbouillon en groentenbouillon toe.
Voeg een 1 liter water toe.
Is de soep na het mixen te dik, water toevoegen.
Hak de peterselie fijn.
Laat 20 minuten op een zacht vuur koken.
Bestrooi de soep met peterselie.
Serveer met stokbrood, eventueel wat room.

Recept ©denhutsepot Irene.

Ingredienten:

1 middelgrote pompoen
2 middelgrote uien
2 middelgrote wortelen
1 middelgrote aardappel
2 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel vetstof (becel)
1 blokje vleesbouillon
1 blokje groentenbouillon

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be