Erwtensoep 1



Uien stoven in het braadvet.
Spoel de spliterwten, voeg bij de uien.
Voeg er de kruiden, en bouillonblokje bij.
Kooktijd varieerd van erwt meestal vermeld op de verpakking.
Mix de soep en breng op smaak.
Is deze te dik, voeg water bij.
Opdienen met broodkorstjes.
Eventueel een stukje rookworst.
Deze soep kan men naar smaak ook koken met een varkenshammetje, varkenpootje
De smaak van erwtensoep kan je verzachten door toevoegen van melk of room.

Ingredienten:

30 gr vetstof dit mag braadvet van spek zijn
4 middelgrote uien
250 gr spliterwten
2 bouillonblokje, peper, zout, tijm dit naar smaak
Indien gewenst, selder en porei !.

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be