Bloemkoolsoep



Snijd de bloemkool in dunne plakjes, snijd de steeltjes er niet af, deze geven extra smaak.
Fruit de ui in een weinig boter.
Voeg er de stukjes bloemkool en courgette / aardappel bij, alsook de bouillonblokjes.
Overgiet met 500 cl water en de 250 cl melk, kan achteraf aangevuld worden.
Kooktijd ongeer 20 minuten.
Na het mixen kan men steeds water toevoegen tot de gewenste dikte.
Kruiden naar smaak.
Werk af met de room of melk, dit verzacht voor vele soepen de smaak.
Versier bij het opdienen met wat peterselie of de curry.

Ingredienten:

1 ui
1 kleine bloemkool
1 kleine geschilde courgette, of 1 aardappel
2 boullion blokjes, naar smaak kip of vlees of groenten bouillon
250 cl melk room
peper, curry en zout

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be