Aspergesoep



Plet de 2 eitjes zeer fijn.
Schil de asperges met de aspergepunt naar beneden.
Kook de schillen apart in een klein keteltje, het kookvocht geeft extra smaak aan de soep.
Snij de asperges in stukjes, kook de aspergekopjes apart, die zijn mooi als versiering.
Kook de asperges in de kippebouillon 10-15 minuten.
Mix de soep, zeer fijn.
Bind de soep met maizena Roux.
Kruiden met peper en zout.
Laat doorkoken, neem van het vuur, voeg er nu al roerend de room aan toe.
Voeg de peterselie en de 2 fijn gemalen eitjes toe.

Ingredienten:

500 gr asperges
1 liter kippenbouillon
2 dl room
2 hard gekookte eitjes
2 soeplepels vers gemalen peterselie
zout en peper

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be