Andijviesoep



Snijd de ui, look, selder, aardappelen en het groene deel van de porei in stukjes.
Stoof deze even aan in een eetlepel boter.
Voeg na 5 minuten de fijn gesneden krulandijvie toe.
Voeg er de tijm en groenten bouillion aantoe.
Overgiet met 1 liter water, mag ook meer water zijn.
Laat 20 minuten op een zacht vuurtje koken.
Snijd intussen het wit van de prei, stoof aan gedurende 10 minuten.
Snijd ook intussen de kaas, zonder de korst.
Voeg de maredsous kaas bij de soep, na de kooktijd.
Mix de soep, indien nodig breng op smaak met peper en zout.
Voeg eventueel water toe.
Voeg nu ook de fijngesneden gestoofde prei toe.

Recept İdenhutsepot, de soepen worden door mezelf samengestelt.

Ingredienten:

1 ui
1 teentje knoflook
2 kleine porei stengels
3 steeltjes groene selder
3 middelgrote aardappelen, kan je vervangen door een courgette
1 krop krulandijvie
1 blokje vleesbouillon en/of groenten bouillion
1 eetlepel boter
1 stukje maredsous kaas, ongeveer 250 gr.
peper, zout, tijm naar smaak.

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be