Komkommersla



Schil de komkommer en snijd de bittere punten af.
Snij de komkommer in rondellen, doe dit in een vergiet.
Bestrooi met zout en laat de sappen uitdruipen, zet het vergiet hiervoor in een diep bord.
Dit voorkomt het opstoten en moeilijk verteren.
Na ongeveer 2 uurtjes, pits je de sappen eruit.
Voeg er 1 soeplepel zure room, 1 soeplepel mayonaise aantoe.
Kruiden met peper en zout naar smaak, en mengen versier met wat peterselie.
Je kan als tweede optie de komkommer ook mengen, met olie, azijn en eventueel een klein fijn gesneden uitje.

Ingredienten:

1 komkommer
1 koffielepel vers gemalen peterselie
1 soeplepel mayonaise
1 soeplepel zure room
peper, zout

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2021 Denhutsepot.be