Broccoli in kleine roosjes verdelen.
In licht gezouten water 5 minuten koken, laat uitlekken.
Champignons in plakjes snijden, ui fijn snipperen.
Beetje boter verhitten, stoof de ui en champignons gedurende 5 minuten.
Roer er de bouillonpoeder, paprika, helft baselicum en ketchup onder.
Tomaten wassen en in plakjes snijden.
In een kom kwark en geraspte kaas mengen.
Neem een grote rechthoekige ovenschotel, goed invetten.
Leg er de helft van de tomaat in, beetje peper en baselicum.
Laag lasagne, giet er de helft van de kwark-kaassaus over.
Laag lasagne, rest van de kwark-kaassaus.
Doe er nu de helft van de broccoli over overdek met een laag lasagne.
Champignons mengsel erover verdelen.
Rest van de tomaat en broccoli erover, bestrooi met peper.
Baselicum over strooien.
2 eetlepels boter smelten, bloem erdoor roeren.
Al roerende de melk scheutje voor scheutje toevoegen, tot dik gebonden saus.
Gorgonzola kaas toevoegen en roerende laten smelten.
Schenk over de tomaat , broccoli, bestrooi met sesamzaad.
In een voorverwarmde oven van 200C in 30-40 minuten gaar en goudbruin laten worden.

Ingredienten:

600 gr broccoli
2 uien
250 gr champignons
300 gr tomaten
1 teentje knoflook
1 theelepel bouillonpoeder
3 eetlepels boter
1 theelepel paprikapoeder
1 koffielepel baselicum
1 eetlepel tomatenketchup
225 gr magere kaas,kwark is platte kaas
250 gr geraspte oude kaas
3 eetlepels bloem
4 dl melk
2 eetlepels boter
150 gr Gorgonzola kaas
2 eetlepels sesamzaad
500 gr voorgekookte lasagne (is ook in koelvak verkrijgbaar)

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be