Meel in een beslagbak doen, maak een kuiltje in het midden.
De gist in lauwwarm water oplossen, 10 min laten staan, dan goed doorroeren.
Giet de oplossing in het kuiltje, en meng goed.
Voeg nu het zout toe , alsook de boter en suiker.
Kneed goed tot het loslaat van je handen.
Indien nodig gebruik nog wat meel.
Rol het deeg tot een bol en laat rijzen op een tochtvrije plaats, onder een doek.
Dit tot de massa ongeveer verdubbels is.
Bak in een voorverwarmde oven op 210-220C gedurende 30 minuten.


Ingredienten:
500 gr tarwebloem
250 cl water of 270 gr melk
7.5 gr gedroogde gist = een half zakje
10 gr zout
10 gr boter
10 gr suiker

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2021 Denhutsepot.be