Varkenswangen provencaals



Alle groenten grof gesneden.
Van de lente uitjes neem je het onderste deel.
Vlees mooi aanbakken, kan in de stoof/sudderketel.
Voeg er de gember en het blik tomaten bij.
Voeg vocht toe, zo dat het vlees onder staat.
Laat 1 uur stoven.
Voeg nu alle groenten toe, en laat nog 1 uur stoven.
Hier voeg je ook de kruiden toe.
Het vlees moet onder het vocht liggen.
Saus inbinden met maizena, eventueel wat room toevoegen.
In de oven of op het vuur 2 uur laten sudderen, de oven op 150°C.
Voor het opdienen bestrooi met verse baselicum.

Recept ©indenhutsepot

Ingredienten: Voor 4 personen

8 varkenswangen
1 blik tomatenblokjes 400/500g
30 g gember
60 g lente uitjes
80 g bleke steel selder
½ groene paprika
½ gele paprika
¼ venkel
3 wortelen
3 teentjes knoflook ongepeld
Peper, zout, tijm, rozemarijn, pilipili, eventueel een bouillionblokje
Lekker met aardappelpuree, croquetten, stokbrood

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2021 Denhutsepot.be