Rundsstoofvlees met bier

Bak het vlees goed aan in wat braadvet.
Laat het overtollige vocht weg stoven.
Laat het vlees nu verder goed bruinen.
Voeg er de fijn gesneden uien aan toe of de voorgebakte uien.
De kruiden, peper, zout, laurier, 2 kruidnagels, bouillion blokje.
Voeg azijn en suiker toe naar smaak, let op je kan steeds bijvoegen bij einde stooftijd.
Overgiet met het donker bruine bier zodat het vlees onder staat.
30 minuten voor einde stooftijd de pruimen toevoegen.
Laat 2-3 uur stoven.
Saus binden met Maizena
Recept İdenhutsepot Irene
Ingredienten:
1 kg rundstoofvlees
3 dikke uien, of 3 goede schepjes gedroogde en gebakken ui
Laurierblad, peper, zout, 2 kruidnagels, 1 runds bouillion blokje
1 liter donker bruin bier
1 doos gedroogd ontpitte zwarte pruimen
azijn en suiker, maizena
|
|