Rundstong in maderasaus



Was de tong en zet ze een nacht in water met 2 eetlepel zout.
Breng de tong aan de kook gedurende 10 minuten en verwijder het eerste kookvocht.
Kook nu de tong met de kruiden en groenten.
Laat koken tot het witte vlies vanzelf loskomt .
Kooktijd ongeveer 3 uur.
Verwijder het vlies en eventueel de kleine stukjes vet, snijd in niet te dikke plakjes.
Voor een kalfstong is de kooktijd ongeveer 90 minuten.

Maderasaus:

Was indien nodig de champignons.
Snij ze in dunne plakjes.
Stoof ze in wat boter gedurende 5-7 minuten.
Voeg er een blokje rundsbouillon aantoe.
Voeg er wat kookvocht van de tong bij.
Voeg er tomatenpuree naar smaak bij.
Binden met maizena Roux, tot gewenste dikte.
Neem van het vuur en voeg er de room en madera bij naar smaak.
Indien gewenst nog even bijkruiden met peper en zout.
Snij de tong in dunne schijfjes.
Leg op een voorverwarmde schotel en overgiet met wat saus.
Garneer met wat peterselie.

Ingredienten:

1 rundstong
kruidentuiltje(builtje) of laurierblad, peper, zout, rundsbouillonblokje
groententuiltje, wortel, porei, uitje, selder naar keuze
500 gr champignons
room
Maizena Roux
takje peterselie voor garnering
tomatenpuree kleindoosje, hangt af van de hoevelheid saus
madera, dit naar smaak.

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2021 Denhutsepot.be