Ossobuco 1



Was en schil de groenten.
Snijd de groenten in fijne blokjes.
Kruid het vlees met peper en zout, goed inwrijven.
Wentel het vlees door de bloem (ik doe dit meestal in een plastiek zakje).
Bak het vlees in wat boter, in je stoofketel goudbruin.
Voeg er de fijn gesneden uitjes bij.
Voeg er de fijn gesneden groenten bij, alsook de ongepelde knoflook.
Voor dat je de wijn en kalfsbouillion toevoegd, even wat water want hier verdampt het snel.
Kruiden met de tijm, laurier, peper en zout kan later nog.
Laat nu 90 min in de oven sudderen op 180C.
Voor het opdienen bestrooi met de gramolata, voor de liefhebbers, ik serveer dit in een appart kommetje.
Heerlijk met stokbrood, pasta, aardappelpuree.

Ingredienten:

4 kalfschenkels
2-3 wortelen
3 kleine uitjes
2 stengels bleekselder
2 teentje knoflook ongepeld
250 ml witte wijn, of een klein flesje
250 ml kalfsbouillion eventueel een bokaaltje, of gemaakt van een bouillion blokje
enkele eetlepels bloem
peper, zout, takje verse tijm, 2 laurierblaadjes

Gramolata:

schil van een geraspte citroen
3 eetlepels gehakte peterselie
3 teentjes knoflook, niet noodzakelijk 1 teentje kan ook, look kan ook erg sterk smaken

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2021 Denhutsepot.be