Ossobuco



Was en schil de groenten.
Snij de groenten in stukjes.
Wentel het vlees door de bloem.
Bak het vlees in je stoofketel goudbruin.
Voeg er de fijn gesneden uitjes bij
Voeg er de fijn gesneden groenten bij, alsook de fijn geperste knoflook.
Voeg nu de tomatenblokjes, de wijn, de bouillion toe.
Kruiden met de tijm, laurier, peper en zout.
Laat nu 90 min in de oven sudderen op 180C.
Voor het opdienen bestrooi met de gramolata.
Heerlijk met stokbrood, aardappelpuree.

Ingredienten:

4 kalfschenkels
2-3 wortelen
3 kleine uitjes
2 stengels bleekselder
1 teentje knoflook
400 g tomatenblokjes(Elvea)
250 ml witte wijn, of een klein flesje
250 ml kalfsbouillion eventueel een bokaaltje, of gemaakt van een bouillion blokje
20 g boter of olijf olie
enkele eetlepels bloem
peper, zout, takje verse tijm, 2 laurierblaadjes

Gramolata:

schil van een geraspte citroen
3 eetlepels gehakte peterselie
3 teentjes knoflook, niet noodzakelijk 1 teentje kan ook, look kan ook erg sterk smaken

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2021 Denhutsepot.be