Koolrolletjes
Voor de bladeren van de kool makelijk los te krijgen kook je ze even voor.
Zal je een paar maal moeten herhalen maar zo komen ze goed los.
Bereid het gehakt met, 1 teentje geperste look, de rijst, en kruiden naar smaak.
Meng goed.
Vul elk koolblad met en rolletje van de gehakt mengeling.
Daar de kool al voor gekookt is, is ze goed plooibaar.
Plooi en rol mooi dicht en steek vast met een tandenstoker.
Doe in een ketel de tomatenpuree en leg daarin de koolrolletjes.
Kruiden met , niet teveel, peper en zout.
Laat 20-30 minuten stoven.
Voor het opdienen bestrooi met peterselie.
Lekker met stokbrood.
Ingredienten:
1 witte of een savooi kool
400 gr rijst
500 gr gehakt
1 brikje tomatenpuree
1 teentje knoflook
2 eetlepels peterselie
peper en zout
|
|