Konijn met bier en pruimen



Bak de konijn goed aan in het braadvet.
Voeg er de uien, en kruiden aantoe.
Laat het vlees nu verder goed bruinen.
De kruiden, peper, zout, 1 laurierblad, 3 kruidnagels.
Voeg azijn en suiker toe naar smaak, let op je kan steeds bijvoegen bij einde stooftijd.
Overgiet met het donker bruine bier (Farao) zodat het vlees onder staat.
20 minuten voor einde stooftijd de pruimen toevoegen.
Laat 1 uur stoven.
Saus binden met Maizena

Recept İdenhutsepot Irene

Ingredienten:

1 tam konijn
3 dikke uien, mag grof gesneden
1 Laurierblad, peper, zout, 3 kruidnagels
1 liter donker bruin bier (Farao)
1 doos gedroogd ontpitte zwarte pruimen
azijn en suiker, maizena

Variatie kan door er ook spekblokjes bij te bakken samen met het konijn.
Pruimen kan men vervangen door rozijnen, of mengen.

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2021 Denhutsepot.be