Kalkoen Ossobuco met winter groenten



Alle groenten grof gesneden.
Kruid het vlees, wentel door de bloem (dit doe ik meestal in een plastiek zakje).
Bak de ui mooi goudbruin.
Vlees mooi aanbakken, kan in de stoof/sudderketel.
Voeg er het glaasje water bij, dit voorkomt dat de wijn te snel verdampt.
Voeg de grof gesneden groenten toe.
Voeg de kruiden toe tijm, laurier, overgiet met de witte wijn.
Laat nog 1 uur stoven.
Het vlees moet onder het vocht liggen.
In de oven kan ook 1 uur laten sudderen, de oven op 150°C.
Lekker met aardappelpuree, croquetten, stokbrood.

Recept İdenhutsepot

Ingredienten:

4 stukken kalkoen ossobuco
200 gr bleekselder
200 g porei
200 knolselder
200 g wortelen
1 wit raapje
1 ui
3 teentjes knoflook ongepeld
1 klein flesje witte wijn (Lidl-Aldi)
1 glas water
bij deze ossobucco kan je de fantasie laten zegenvieren
peper, zout, tijm, laurier.

Gramolata:

schil van een geraspte citroen
3 eetlepels gehakte peterselie
3 teentjes knoflook, niet noodzakelijk 1 teentje kan ook, look kan ook erg sterk smaken

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2021 Denhutsepot.be