Bereiding kip
Kook de kip, kooktijd is afhankelijk van de dikte.
Koken met de kruiden.
Kookvocht bewaren voor de saus.
Na het afkoelen de kip ontbenen.
Rol kleine balletjes van het gehakt en kook 6 minuten.
Bereiding saus
Boter zacht smelten, bloem toevoegen en goed roeren.
Beetje bij beetje de kippebouillon toevoegen.
Laat even door koken en voeg de room toe.
Voeg nu de gehakt balletjes en kip toe.
Kruiden naar smaak met peper,zout.
Eventueel een beetje muskaatnoot.
Ingredienten:
1 soepkip
250 gr gehakt
300 gr champignons
peper en zout,thijm, laurier
Eventueel een kruiden builtje
Wat heb je nodig voor de saus ?
100 gr boter
100 gr bloem
1 liter kippebouillon
2 dl room of melk
Eventueel 1 citroen
Eventueel 2 eidooiers
|
|