Snij de ui in ringen.
Pel de tomaten en snij in kleine blokjes.
Fruit de ui in wat boter.
Pel de gember en knoflook, en pers beide door de lookpers.
Meng de look, gember en tomaten bij de uien.
Doe er de kruiden bij, rest van de boter, en de kardemom.
Open eerst de kardemomvruchten en haal de zaadjes eruit.
Laat zachtjes koken tot je een gladde rode saus krijgt.
Bak de kip onder de grill gedurende 3 minuten.
Schik de kip in een vuurvaste schotel en overgiet met de saus.
Zet gedurende 30 minuten in de oven.


Ingredienten:
8 stukken kippen vlees (filet)
250 gr boter
500 gr tomaten
200 gr uien
4 eetlepels verse room
1 eetlepel chilipoeder
3 teentjes knoflook
3 kordemomvruchten
1 stukje gemberwortel (3 cm)

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be