Courgette wassen.
Grof raspen in een vergiet, bestrooi met zout, ongeveer 30 minuten laten staan.
Courgette met keukenpapier goed droogdeppen.
Uien fijnsnipperen.
Bacon in reepjes snijden.
Beetje boter verhitten, bacon ongeveer 5 minuten bakken.
Knoflook uitpersen boven de bacon, helft van de courgette en ui toevoegen.
Gehakt toevoegen en 7-8 minuten rul bakken.
Laten afkoelen.
Aan het gehaktmengsel toevoegen, paparikapoeder, peper, 1 thelepel tijm, paneermeel en ei.
Met een vork goed door elkaar mengen.
Vul de buikholte van de kip met het gehaktmengsel.
Opening toeprikken met tandenstokers.
Kip insmeren met zout, peper.
In 3 dl heet water bouillontablet oplossen.
In braadpan de boter verhitten.
Kip rondom bruinbakken.
Toevoegen, rest ui, courgette, laurierblad, 1 theelepel tijm, en de opgeloste bouillon.
Kip ongeveer 70 minuten laten doorgaren.
Kip op schaal leggen.
Verwijder het laurierblad en mix de saus.
Al roerende de room, en maizena toevoegen en aan de kook brengen.
Verder op smaak brengen indien gewenst met peper en zout.


Ingredienten:
1 braadkip van 1 kg
1 grote courgette 300gr
2 uien
75 gr bacon
100 gr gehakt
1 teentje knoflook
halve eetlepel paprikapoeder
2 theelepels tijm
3 eetlepels paneermeel
1 ei
1 kippebouillontablet
1 laurierblad
halve eetlepel citroensap
2 eetlepels room
1 eetlepel maizena Roux
50 gr boter
1 eetlepel olie
peper, zout

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be