Ui pellen en fijnsnipperen.
Peterselie en bieslook fijnknippen
Kalkoen insmeren met peper en zout.
De filet oprollen en met touw vastbinden.
Van brood de korstjes verwijderen.
Breek in kleine stukjes en doe er 2 eetlepels room bij.
Boter verhitten en de kalkoen mooi bruin aanbakken.
Toevoegen ui en even laten meebakken.
Voeg nu de , marjoraan, baselicum een snuifje nootmuskaat en wijn toe.
Met deksel op de pan 40 minuten laten stoven.
Voeg er nu de peterselie, bieslook, broodmengsel en rest room bij.
Laat nog 10 minuten stoven.
Laat de saus even inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Leg de kalkoen op een voorverwarmde schaal en overgiet met wat saus.


Ingredienten:
1 kalkoenfilet van 750 gr
of een kalkoenrolade
1 grote ui
half bosje peterselie
15 sprietjes bieslook
1 theelepel marjoraan
1 theelepel basilicum
peper, zout, nootmuskaat
1 dl droge witte wijn
2 kleine sneden wit brood
75 gr boter
150 cl room

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be