Was en droog de kalkoen.
Sjalot fijnsnipperen,appel in kleine blokjes snijden.
Peterselie en bieslook fijnsnipperen.
Meng het gehakt met de sjalot, peterselie, bieslook, appel, cognac,
kastanjepuree, tijm en een theelepeltje zout en peper naar smaak.
Kneed goed onder elkaar.
Vul de kalkoen, en sluit met houten coctailprikkers.
Oven voorverwarmen op 200C.
Kalkoen inwrijven met peper en zout.
In de braadslee boter smelten, leg er de kalkoen in met de borst naar boven.
Bedek de borst met het spek.
In het midden van de oven de kalkoen 2 uur bakken.
Bedruip ze regelmatig met het braadvet.
Indien de kalkoen te donker word bedek met aluminiumfolie.
Kalkoen uit de braadslee nemen en spek verwijderen.
Braadslee op vuur zetten, toevoegen 1 dl water, en de koffieroom, laat koken.
Lekker met schijfjes gebakken appel.


Ingredienten:
1 kalkoen ongeveer 2 kg
100 gr gerookte spek plakjes
250 cl koffieroom
peper en zout

Voor de vulling

200 gr kalfs gehakt
1 sjalotje
1 appel
5 sprietjes bieslook
3 takjes peterselie
1 theelepel tijm
200 gr ongezoete kastanjepuree
3 eetleples cognac
100 gr boter

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be