2 plakjes mango heel fijn snijden, ongeveer 2 eetlepels.
Doe in een kommetje en voeg er 50 gr boter en de kruidnagelpoeder bij, goed mengen.
Schep op een stukje alluminiumfolie rol op en leg 2 uur in de koelkast.

Mango-uiencompote
Rest van de mango in gelijke stukjes snijden.
Ui pellen en in heel dunne ringen snijden.
2 eetlepels boter smelten, voeg er de ui, mango, azijn en sambal bij.
Laat 20 minuten zachtjes stoven met deksel op de pan.

Maak in de eendeborstfilet in het vetgedeelte enkele inkervingen.
Vlees inwrijven met peper en zout en gemberpoeder.
Vlees in 10 minuten bruin en rosť bakken, regelmatig omkeren.
Snij de boter in 8 plakjes.
Schep op een bord 2 eetlepels compote.
Plakjes vlees er waaiervormig opleggen.
Garneer met de boter.


Ingredienten:
2 eendeborstfilets ongeveer 600 gr
125 gr boter
1 kleine ui
2 mango's ongeveer 700 gr
3 eetlepels witte wijnazijn
1/2 theelepel gemberpoeder
mespuntje sambal oelek
mespuntje kruidnagelpoeder
peper, zout

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be