Snij de kip in stukken.
Bekleed een grote vuurvaste schaal met aluminiumfolie, zorg dat het groot genoeg is om dicht te plooien.
Wrijf de kip in met een mengsel van zout, peper en de bloem.
Leg de stukjes spek met de fijn gesneden uitjes onder in de schaal.
Verdeel er de fijngsneden champignons over.
Pers er het teentje knoflook boven.
Leg er de kip op, en begiet met de gesmolten boter.
Roer de wijn en cognac door elkaar en giet over de kip.
Breek het laurierblad in stukjes en verdeel.
Bestrooi met zout, peper en 1/4 theelepeltje tijm.
Sluit de folie en zet in een voorverwarmde doch niet te hete oven gedurende 45-60 minuten.


Ingredienten:
1-2 kippen
100 gr spek
8 kleine uitjes
250 gr champignons
1 knoflookteentje
2 eetlepels boter
5 dl rode wijn
2 eetlepels bloem
1 glaasje cognac
zout, peper, tijm, 1 laurierblad

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be