Bekleed de binnenkant van een glazen kom plasticfolie.
Beleg de bodem en bekleed de zijkant van de kom met de langevingers.
Besprenkel de lange vingers met wat rum, of koffie.
Week de gelantine ongeveer 5 minuten in ruim koud water.
Verdeel de 250 gram chocolade in stukjes.
Verwarm de melk met de chocolade stukjes en roer met een garde.
Haal de pan van het vuur, wanneer de chocolade gesmolten is.
Knijp de gelantine uit en roer deze, van het vuur af, door het chocolademengsel.
Laat het mengsel in de pan in een koud waterbad wat opstijven, roer regelmatig.
Klop intussen de slagroom licht op, niet stijf.
Spatel de slagroom luchtig door het lobbige chocolademengsel en breng op smaak met de rest van de rum-koffie.
Schenk het chocolademengsel voorzichtig in de vorm, dek de schaal af en laat de charlotte in ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
Schaaf met de rest van de chocolade grote krullen.
Haal de charlotte uit de vorm, garneer met de chocolade krullen.
Bestuif met een beetje cacao.


Ingredienten:
1 pak lange vingers ongeveer 24 stuks
50 ml rum, of sterke koffie
2 blaadjes witte gelantine
350 g witte chocolade
200 ml melk
300 ml slagroom
Cacaopoeder voor te bestuiven

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be