Verwarm de melk tot ze lauw is, klop ze onder de bloem.
Los de gist op met 1 lepel suiker plus een weinig melk, klop onder de bloem.
Eierdooiers en zout bijvoegen daarna het stijfgeklopt eiwit.
De kom afdekken met een zuivere handdoek en het deeg 30 minuten laten rijzen op een warme plaats.
Niet langer het deeg moet rijzen in het vet.
Maak het frituurvet heet.
Voorzichtig met behulp van een lepel het deeg in het vet laten vallen.
Keer gedurig tijdens het bakken, voor de vorm.
Laat ze mooi goudbruin kleuren.
Laat uitlekken op een stukje keukenpapier of vergiet.
Bestrooi met bloemsuiker.


Ingredienten:
500 g bloem
30 g gist
Halve liter melk
1 snuifje zout
2 eieren
2 lepels suiker
Zeer zuiver frituurvet of olie

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be