Verwarm de oven op 190 C.
Smelt de boter.
Breek de chocolade in kleine stukjes laat ze au bain marie (boven een kokend waterbed) smelten.
Roer de gesmolten chocolade door de boter tot een gladde saus.
Was de sinaasappels en rasp van 1 sinaasappel de schil boven de chocoladesaus.
Pers de sinaasappel en roer het sap door de saus.
Klop het bakmeel, bakpoeder, basterdsuiker en de eieren door de chocoladesaus tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ze midden in de oven in ongeveer 15 minuten.
Laat de cakejes afkoelen.
Trek met behulp van de zesteur lange sliertjes van de 2de sinaasappel.
Kook de sliertjes ongeveer 5 minuten in weinig water. Laat de sliertjes uitlekken, spoel ze met koud water en deb goed droog.
Meng de poedersuiker met de roomkaas en het citroensap.
Bedek de koekjes met een laagje van de gemengde roomkaas.
Bestrooi de sinaasappelsliertjes met de suiker en garneer de cakejes ermee.


Ingredienten:
100 g bakboter
100 g chocolade
2 sinaasappels
175 g zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
120 g witte basterdsuiker
1 eetlepel suiker
50 g poedersuiker
3 middel grote eieren
100 g roomkaas
enkele druppels citroensap
16 aluminium caisses (doorsnee 9 cm)
zesteur, caneleur !!!

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be