Appelcake



Oven 10 minuten voorverwarmen 170C.
Schil de appelen, ontdoe van het klokkenhuisje en schil.
Snijd in gelijke blokjes of schijfjes.
Breek de eiren, eiwit van de dooier scheiden.
Eiwitten stijfkloppen.
Meng de boter met de suikers en eidooiers tot een mooie gladde massa.
Voeg er de bloem, het stijfgeklopte eiwit bij, nogmaals opkloppen.
Meng de gesneden appelen onder het deeg, of duw ze erin.
Gebruik een breinaald om te zien of de cake gaar is.
Laat uitdampen, keer de cake.
Bestrooi eventueel met wat bloemsuiker.

Ingredienten:

200g boter(becel bakken en braden)
2 zakjes vanille suiker
200 gr suiker
4 eitjes
250 g zelfrijzende bloem
5 appels Cox
enkel druppels citroen(niet verplicht)

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be