Uit het éérste Mestreechter Kookbook van Jo Caris.
Wrijf het vlees in met peper en zout.
Snij het vervolgens in stukken van ongeveer 3 bij 3 centimeter.
Het vlees minstens 24 uur laten staan in een mengsel van azijn, water, zout, peperbolletjes, laurierblad en de kruidnagels.(marineren)
Daarna laat u in de braadpan de uien smoren tot ze goudgeel zijn.
Haal ze uit de pan en leg ze even opzij.
Haal het vlees uit de marinade.
Dep het droog en bak het in de boter bruin.
Doe de uien bij het vlees en zoveel marinade tot het vlees net onder staat.
Roer de stroop, de schijfjes peperkoek en de suiker erdoor en laat het mengsel op een zacht vuurtje garen.
Zolang tot het vlees bijna uit elkaar valt.
Tenslotte zout en peper erbij.
Lekker met frietjes en sla.

Ingredienten:

1 kg rundvlees
250 g grof gesneden uien
3 kopjes azijn
3 kopjes water
4 kruidnagels
1 laurierblad
een halve eetlepel stroop
2 schijfjes peperkoek
1 theelepel suiker
10 peperbolletjes
een beetje boter en zout en peper

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2021 Denhutsepot.be