Tiramisu met gebakken appelen en speculaas



Schil de appelen, verwijder het klokhuis.
Snijd de appelen in kleine blokjes.
Verwarm het braadvet voeg de appelen toe.
Laat de appelen gedurende 3 min aanbakken, blijf ze omkeren.
Voeg de koffie en de bruine suiker toe.
Laat 2 minuten carameliseren.
Laat deze bereiding afkoelen.
Klop het pakje Klop Klop zoals aangegeven op de verpakking.
Voeg het borrelglaasje amaretto toe.
Voeg de 250 gr mascarpone toe, klop luchtig onder de klop Klop.
In je dessert potje, bedek de bodem met wat speculaas.
Ik nam als voorbeeld een doorzichtig glaasje.
Voeg de kaas toe, de afgekoelde appelen.
Verzier met wat speculaas.
Plaats enkele uren in de koelkast.

Recept İdenhutsepot Irene.

Ingredienten:

4 middelgrote appelen, Cox heeft mijn voorkeur
1 soeplepel braadvet
1 kop sterke koffie
250 gr mascarpone
1 zakje Klop Klop room
1 koffielepel witte suiker
4 soeplepels donker bruine Cadico suiker
1 borrelglaasje amaretto of een drank naar keuze
1 grote fijn gemalen speculaas

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be