Tarte Tatin



Doe de boter in een pan, je kan een pan nemen die ook in de oven mag.
Laat de boter samen met de suiker wat smelten, indien nodig overgieten in een bakvorm.
Schik je geschilde appelen in de pan, of bakvorm.
Neem je vel bladerdeeg leg over de vorm, plooi het deeg naar binnentoe over de appelen.
Bak de Tarte Tatin in een voorverwarmde oven van 180°C, gedurende 45 minuten.
Laat even afkoelen, wees voorzichtig bij het omkeren.
Warme suiker kan vreselijk branden.
Dit is ook een heerlijk dessert, lauw opdienen, met een bolletje vanille ijs en wat slagroom.

Ingredienten:

650gr of 1 kg appelen, ik nam hier JonaGold, een heerlijke belgische appel.
Bij de appelen kan je beter eentje teveel hebben
Ook de belgische Cox appel vind ik een lekkere appel voor gebak.
1 vel bladerdeeg, ik nam die van CarréFour.
250 gr suiker
150 gr boter



 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be