Schil de peren, probeer het steeltje eraan te laten zitten.
Snij de onderkant van de peer recht, zodat ze mooi blijven staan.
Met een appelboor vanaf de onderkant het klokhuis verwijderen.
Vul de geschilde uitgeholde peren met de amandelspijs.
Leg de bladerdeeg op het werkblad.
Peren in het bladerdeeg verpakken.
Zet de peer mooi rechtop en vouw het deeg om de peer heen.
Plaats de peren in een ingeboterde ovenschaal.
Eidooier loskloppen met een beetje water en het bladerdeeg hiermee insmeren.
Oven voorverwarmen op 220C.
Laat de peren in het midden van de oven 15-20 minuten bakken.
Serveer de peren op een bordje bestrooid met wat bloemsuiker.
Doe er een bolletje roomijs bij en vanille of chocolade saus.


Ingredienten:
1 grote peer per persoon
Amandelspijs
Vanille of chocolade saus
1 eidooier
1 pakje bladerdeeg
Roomijs
Beetje bloemsuiker

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be