Doe in een magnetronschaal de chocolade met de koffie en de rum en plaats deze in de magnetron gedurende 2 minuten op vol vermogen.
Roer tussendoor de massa een keer door.
Roer de chocolade, de rum en de koffie goed door elkaar.
Laat het mengsel afkoelen tot lauw-warm en roer er één voor één de eierdooiers door.
Roer er indien gewenst de sinaasappelrasp door.
Klop met de mixer de eiwitten zeer stijf en spatel deze voorzichtig door de afgekoelde chocolademasse tot een homogene mousse.
Doe de chocolademousse in potjes en laat hem tenminste 5 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de mousse, indien gewenst met, een toefje slagroom en/of een beetje geraspte chocolade.


Ingredienten:
200 gr chocolade (70 % cacao) in stukjes
4 eieren gesplitst
1 eetlepel rum
½ dl sterke koffie
snuifje zout
de rasp van de schil van ½ sinaasappel

Garnering:
4 eetlepels slagroom
Blokje chocolade (70 %) om te raspen

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be