De aardappelen schillen en in dunne plakjes snijden.
De aardappelen dakpansgewijs in een schaal leggen.
Elke laag bestrooien met peper en zout.
De room en melk vermengen, op smaak brengen met peper en zout, dit is naar smaak, mag ook niet te zout worden, kaas is ook zout.
Pers het teentje knoflook in de melk.
Giet over de aardappelen, bestrooi met de kaas en een paar stukjes boter.
De gratin in het midden van een voorverwarmde oven zetten.
Laat 50-60 minuten bakken.

Ingredienten:

1 kg vastkokende aardappelen
250 cl melk
2 dl room
1-2 teentje knoflook
200 gr gemalen kaas, 1 pakje
een beetje boter
peper en zout

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be