Schil de appelen, verwijder het klokhuis.
Snijd de appelen in kleine blokjes
Verwarm het braadvet voeg de appelen toe.
Laat de appelen gedurende 3 min aanbakken, blijf ze omkeren
Voeg de koffie en de bruine suiker toe
Laat 2 minuten carameliseren
Laat deze bereiding afkoelen
Klop het pakje Klop Klop zoals aangegeven op de verpakking
Voeg het borrelglaasje amaretto toe
Voeg de 250 gr mascarpone toe, klop luchtig onder de klop Klop
In je dessert potje, bedek de bodem met wat speculaas
Ik nam als voorbeeld een doorzichtig glaasje
Voeg de kaas toe, de afgekoelde appelen
Verzier met wat speculaas
Plaats enkele uren in de koelkast.
Recept ©denhutsepot Irene. Ingredienten voor4 personen:
4 middelgrote appelen, Cox heeft mijn voorkeur
1 soeplepel braadvet
1 kop sterke koffie
250 gr mascarpone
1 zakje Klop Klop room
1 koffielepel witte suiker
4 soeplepels donker bruine Cadico suiker
1 borrelglaasje amaretto of een drank naar keuze
1 grote fijn gemalen speculaas