Broodpudding met Stroh Rum en appelen



Oven 10 minuten voorverwarmen 200°C.
Breek het brood in stukjes.
Voeg 2 eetlepels witte suiker toe.
Verwarm de melk, niet kokend.
Klop de eitjes samen met de saffraan en Stroh Rhum los.
Voeg de warme melk bij de brood kruimels.
Meng dit even door elkaar.
Voeg nu de losgeklopte eitjes toe.
Meng goed onder elkaar.
Vind je het te droog, eventueel nog wat melk toevoegen.
Snij nu de appelen in schijfjes of ronde plakjes.
Stooi in een ronde bakvorm de bruine suiker, gelijkmatig verdeeld.
Schik de appelen op de suiker.
Giet het broodmengsel over de appelen.
Bak de broodpudding op 200°C gedurende 50 minuten.
Gebruik een breinaald om te zien of de broodpudding gaar is.
Laat uitdampen, keer de broodpudding om zodat de appels boven liggen.
Ook heel lekker als dessert.
Eventueel met een beetje opgeklopte room.

Recept ©denhutsepot Irene.

Ingredienten:

2-3 middelgrote zachte appelen
4 eitjes
500 ml melk
1 doosje Ducros saffraan
1 Carré broodje van Panos, wit, bruin, mag ook door elkaar
Restjes brood zijn hier ook zeer voor geschikt
Is oorspronkelijk de bedoeling om het oud bakken brood te verwerken
2 eetlepels witte suiker
3 eetlepels bruine suiker
Zoals ze in Belgie zeggen, kinnekes suiker, is potsuiker ook alleen in Belgie verkrijgbaar
Deze suiker niet in huis, neem dan bruine of witte suiker.
1 borrelglaasje Stroh Rhum

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be