Broodpudding met hazelnoten



Oven 10 minuten voorverwarmen 200C.
Breek het brood in stukjes.
Voeg 3 eetlepels witte suiker en de vanille suiker toe.
Voeg de koffielepel cacaopoeder toe.
Verwarm de melk, niet kokend.
Breek de eiren, eiwit van de dooier scheiden.
Eiwit tot schuim kloppen.
Voeg de warme melk bij de brood stukjes.
Meng dit even door elkaar.
Voeg eidooiers toe.
Meng goed onder elkaar.
Vind je het te droog, eventueel nog wat melk toevoegen.
Voeg de tot schuim geklopte eiwitten toe.
Meng dit mengels luchtig door elkaar.
Bak de broodpudding op 200C gedurende 40-50 minuten.
Gebruik een breinaald om te zien of de broodpudding gaar is.
Laat uitdampen, keer de broodpudding.
Ook heel lekker als dessert.
Eventueel met een beetje opgeklopte room.

Recept denhutsepot Irene.

Ingredienten:

125 gr hazelnoten
4 eitjes
500 ml melk
1 koffie lepel cacaopoeder
Brood 500 gr, wit, bruin, mag ook door elkaar
Restjes brood zijn hier zeer voor geschikt
3-4 eetlepels witte suiker, dit is naar smaak
1 zakje vanille suiker

 
Start  |   Recepten  |   Zoeken  |   Favorieten
Bezoek ook mijn PSP site
© 2005 - 2010 Denhutsepot.be