PSP Forum

In de keuken deze recepten zijn ©denhutsepot irene, claim ze niet als de jouwe. => Groenten en Fruit => Topic gestart door: Irene op 10 maart 2014, 16:15:39

Titel: Gevulde aubergine
Bericht door: Irene op 10 maart 2014, 16:15:39

(https://image.ibb.co/bBhhLF/gevulde_aubergine.jpg) (https://ibb.co/nNzU0F)

Was de aubergines.
Kook ze 10 minuten voor.
Halveer de aubergine, verwijder de zaadjes met een lepel.
Leg ze in een ovenschaal.
Snijd het aubergine vlees in kleine partjes.
Pel en ontpit eventueel de tomaten.
Snijd in kleine blokjes.
Bak het gehakt rul in de olijfolie, voeg er de tomaat en aubergine vlees bij.
Ook de 2 fijngeperste teentjes knoflook, en ui toevoegen.
Fijn gesneden kruiden toevoegen .
Vul de aubergines met het vlees-groente mengsel.
Neem nu je knoflook bol, verdeel in teentjes ongeschild, leg deze tussen deze aubergines.
Bestrooi met de gemengde kaas.
Laat in een matig warme oven gratineren.
Bestrooi met peterslie, versier met een baadje baselicum.
Dien op met stokbrood of basmati rijst.

Ingredienten:

500 g bereid gehakt
1 fijngesneden ui
2 fijngeperste teentjes knoflook
1 bol knoflook ongeschild
1 fijngesneden koffielepel basilicum
1 fijngesneden koffielepel oregano
1 fijn gemalen bosje peterselie
1 takje peterselie voor de versiering
2 aubergines, dit is natuurlijk voor 2 personen
2 eetlepels olijfolie
3 verse gepelde tomaten
zout, peper
100 g gemengde geraspte kaas