Oven 10 minuten voorverwarmen 200°C.
Breek het brood in stukjes.
Voeg 2 eetlepels witte suiker en de vanille suiker toe.
Verwarm de cocosmelk, niet kokend.
Breek de eiëren, eiwit van de dooier scheiden.
Eiwit tot schuim kloppen.
Voeg de warme cocosmelk bij de brood stukjes.
Meng dit even door elkaar.
Voeg eidooiers toe.
Meng goed onder elkaar.
Voeg de tot schuim geklopte eiwitten toe.
Voeg de pure chocolade toe.
Vind je het te droog, eventueel nog wat melk toevoegen.
Meng dit mengels luchtig door elkaar.
Bak de broodpudding op 200°C gedurende 40-50 minuten.
Gebruik een breinaald om te zien of de broodpudding gaar is.
Laat uitdampen, keer de broodpudding.
Ook heel lekker als dessert.
Eventueel met een beetje opgeklopte room.
Recept ©denhutsepot Irene.Ingredienten:
400 ml cocosmelk
3 eitjes
1 stuk, of naar smaak pure chocola
Brood 500 gr, wit, bruin, mag ook door elkaar
Restjes brood zijn hier zeer voor geschikt
2 eetlepels witte suiker, dit is naar smaak
1 zakje vanille suiker
1 soeplepel bakboter